GROEPENKAST?

Een groepenkast wordt vaak verward met een meterkast. Een groepenkast en de verdeelinrichting van u woning of pand. Het is de de inrichting waar de stroom van de netbeheerder uw pand binnen komt. Vanuit de groepenkast wordt de electriciteit verspreid over uw huis. Zoals de naam het al zegt bestaat de groepenkast uit verschillende stroomgroepen voor verschillende plekken in uw pand.

METERKAST?

De meterkast wordt vaak verward met de groepenkast. De meterkast is de benaming van de kast waarin de groepenkast is geplaatst. De meterkast is een ruimte in uw huis zoals uw trappenkast een ruimte in uw huis is. Wanneer met het heeft over een meterkast gaat het om de kast waarin uw verdeelinrichting (groepenkast) is geplaatst.

EISEN

Vanuit de netwerkbeheerder zijn er verschillende eisen die gesteld worden aan de meterkast waarin de groepenkast geplaatst wordt. Als elektricien is Verrijth Elektro op de hoogte van alle eisen die worden gesteld. Hierdoor zal het aansluiten van uw stroom altijd vlekkeloos verlopen.

GROEPENKAST

INSTALLEREN

Indien u voor uw nieuwbouw project op zoek bent naar een ervaren elektricien voor het installeren van de groepenkast volgens de laatste eisen. Neem dan contact op met Verrijth Elektro, uw partner voor een nieuwbouw project met spanning. 

GROEPENKAST

VERVANGEN / TOEVOEGEN

Het komt regelmatig voor dat de stroom er in uw huis of pand uit valt omdat er teveel energie gevraagd wordt. Indien een groepenkast dit niet aan kan zal deze zichzelf uitschakelen. 

Om de juiste verdeling van de stroom te verzekeren kan er een groep worden toegevoegd aan uw groepenkast. Het toevoegen van een groep zorgt voor een betere verdeling van de stroom en voorkomt kortsluiting. 

Het vervangen van de groepenkast kan uw huis veiliger maken. De groepenkasten van vroeger zijn niet te vergelijken met de huidige groepenkasten. Voor een volledig veilige verdeling van uw stroom raadt Verrijth Elektro een nieuwere groepenkast aan. 

TOP